0
1406
Admin

Однокімнатна квартира студія дизайн ідеї у фото

однокімнатну квартиру студія дизайн ідеї у фотоЖитлого простору багато не може бути. Дотримуючись такої аксіоми, власники просторих апартаментів часто житлову площу використовують нераціонально. А господарі малогабаритних квартир навпаки знають усі можливі способи, які можуть візуально збільшити простір. Якщо врахувати, що ціни на нерухомість завжди зростають, то деякі сім'ї (особливо молоді) можуть вважати великим успіхом, якщо вони мають у своєму розпорядженні навіть маленьку однокімнатну квартиру. Облаштувати таке житло потрібно правильно, з максимальною практичністю, комфортом та затишком. Але не варто забувати про сучасні тенденції та особисті переваги. На перший погляд завдання може здатися важким, але насправді це не так, тим більше що за роки продуктивної роботи дизайнерів, накопичилося мало проектів оформлення однокімнатних квартир. Далі у цій статті будуть представлені різноманітні ідеї щодо створення унікального та сучасного інтер'єру. Сподіваємось, вони допоможуть вам створити свій неповторний та зручний дизайн.
 
Для початку господар однокімнатної квартири має визначитися з кількістю функціональних зон. Часто кімната об'єднується з кухнею, за рахунок чого відбувається збільшення загальної житлової площі. Але в цьому випадку варто пам'ятати, що вам знадобиться не лише зносити стіну, а й демонтувати дверні отвори, переносити систему комунікацій.
Також непоганим варіантом стане розподіл зон у житловій кімнаті. Це може бути сегмент сну, відпочинку, робоче місце, дитячий куточок.
 
однокімнатна квартира студія дизайн
 
 
 
 
дизайн ремонт однокімнатної квартири
 
поради дизайнеру однокімнатної квартири
 
Якщо квартира має лоджію, можна сміливо збільшувати житлову площу за рахунок приєднання цього невеликого шматочка простору. Також велику лоджію можна повністю обладнати під спальне місце, відокремивши його стелажами. Старі планування припускають наявність комори. На це місце можна вмонтувати вбудовану шафу або велику систему зберігання речей, щоб розвантажити основну площу. На жаль, існують такі планування, де змінити кількість вільного місця неможливо. Тому досягти розширення простору можна за допомогою таких візуальних ідей:
 
  1. - Найпростіший і перевірений спосіб - використання в інтер'єрі світлих тонів. Приміщення відразу ж здається більше, але при цьому предмети не губляться на цьому тлі. Правильна розкладка в такій палітрі виглядає так: стеля найсвітліша (найчастіше біла), стіни на пару тонів темніші, а ось покриття для підлоги темного кольору, для виділення контрасту;
  2. - не хитрий спосіб, який багато хто знає та застосовують – це дзеркальні та глянсові поверхні предметів інтер'єру. Саме вони візуально зсувають межі кімнати;
  3. - намагайтеся віддавати перевагу простим і лаконічним меблям. На даний момент меблева індустрія добре розвинена, на ринку представлені найнеймовірніші моделі. Наприклад, ось такий розсувний столик для маленьких квартир: користується великим попитом при облаштуванні малогабаритних квартир;
  4. - Наявність декорацій у вигляді підлогових ваз, статуеток доведеться звести до мінімуму, вони будуть створювати ефект нагромадження і так невеликого простору. Це не означає, що декор не повинен бути взагалі. Віддавайте перевагу прикрасам стін: різноманітні картини, фоторамки, настінний годинник, підібраний точно під інтер'єр, зможуть стати невеликою родзинкою приміщення;
  5. - не забувайте про освітлення, невеликі простори потребують великої кількості світла. Збільшити вікна у квартирі дуже складне завдання, набагато легше зробити в кімнаті кілька джерел штучного світла. Також за допомогою світильників можна провести межі функціональних зон і декорувати їх.
 
Невеликі приміщення вимагають використання всіх секретів та навичок дизайнерів. У хід йдуть усі світлі тони колірної палітри, дзеркальне оздоблення меблів, та й самі меблі часто виготовляються за заданими параметрами. Господарям рекомендують дотримуватися всіх принципів оформлення квартири у стилях мінімалізм та лофт. А щоб завдання вибору меблів було не таким складним і витратним за часом, пропонуємо заглянути на сторінку сайту інтернет-магазину Art Puf: категорії Лофт Меблів, де представлені моделі недорогих виробів абсолютно на будь-який смак.
 
 
з'єднати передпокій та кухню в однокімнатній квартирі
Досягти ефекту легкості та легкості в приміщенні можна завдяки скляним та прозорим пластиковим поверхням. Скляний обідній стіл, журнальний або письмовий столик, не ускладнюватимуть дизайн, якщо матимуть прозору поверхню, яка ніби розчиняється в просторі. Особливо такі меблі підходять для сучасного стилю оформлення квартири.
 
Однокімнатна квартира передбачає використання будь-яких її переваг, якнайвигідніше. Наприклад, якщо ви власник квартири з високими стелями, то не потрібно боятися розташовувати вбудовані системи зберігання, прямі під стелю. Звичайно, щоб дістатися цих конструкцій доведеться використовувати драбину або стілець, але і зберігати там можна речі, які використовуються, не так часто. А ще високу стелю можна використовувати як додатковий житловий ярус. Спальне місце, розташоване на горищі - реальність нашого часу, тільки в момент створення такого незвичайного інтер'єру повинні бути досвідчені фахівці. Звільнивши спальну зону, ви створюєте додатковий простір для вітальні або їдальні.
 
Істотно спростить життя в однокімнатній квартирі меблі-трансформери. Ліжко, яке на денний час ховається за фасадами шаф, а ближче до вечора стає повноцінним спальним місцем. Відкидна стільниця, що виступає одночасно обіднім столом та робочим місцем. Компактні крісла-стільці, що складаються до мінімальних габаритів. Всі ці предмети меблів можуть ховатися у шафах та застосовуватися лише у потрібних ситуаціях. При замовленні таких пристроїв варто враховувати, що дані механізми будуть використовуватися практично щодня, тому економити на фурнітурі не варто.
 
Поєднання кухні з кімнатою
 
Ще якихось 20 років тому можливість об'єднання кухні та кімнати стояла під сумнівом, зараз таке перепланування роблять усі молоді пари без дітей та любителі самотності. Таке дизайнерське рішення допомагає розширити площу до максимальних розмірів. Незалежно від того, купили ви готову квартиру студію або зробили самостійно, розподілити отриманий простір потрібно грамотно. Найбільшою перевагою такого приміщення стає природне освітлення, завдяки цьому реальні розміри квартири візуально збільшуються.
 
Зонування такого планування відбувається за допомогою меблів та покриття для підлоги. Позначити кордон допоможе килим чи барна стійка зі стільцями.
 
Коли кухня з кімнатою поєднується, у господарів існує лише два варіанти планування зони відпочинку та робочого простору.
 
Перший варіант передбачає оформлення кімнати як вітальні, у цьому випадку спальним місцем виступатиме розкладний диван. Перевагою такого планування є максимальне збереження вільного простору. Тут можна розмістити додаткові предмети інтер'єру, до речі, дизайнери часто використовують моделі м'яких безкаркасних меблів. Пояснюється це досить просто: такі вироби дуже легкі, а значить їх можна без зусиль переносити з одного місця в інше. Великою популярністю користуються крісла-мішки груші, кольорова гама, розмір та матеріал яких вибираються за своїм бажанням.
 
 
 
фото однокімнатної квартири
 
порада як зробити однокімнатну квартиру
 
Другий варіант організації інтер'єру єдиної кімнати – встановлення повноцінного двоспального ліжка. Цей спосіб підійде для сімей без дітей, а також для тих, кого не бентежить відкритість зони сну. Враховуючи розміри приміщення, таку зону можна відокремити від вітальні за допомогою додаткових меблів. Також ліжко можна звести на подіум, у якому будуть системи зберігання речей.
 
Оформлення інтер'єру вашої однокімнатної квартири залежить тільки він самих вас. Враховуючи всі поради статті, та використовуючи фантазію, можна отримати відмінний результат без вкладення солідної суми коштів. Також перегляньте поради як оформити інтер'єр у спальні.
 
 

Ім'я *:
Email:
Підписка:1
Код *: