0
1751
Admin

Як оформити інтер'єр у спальні? Ідеї та Рішення

Як оформити інтер'єр у спальні?Щоб створити гарний інтер'єр у спальні, для початку варто визначитися, яка саме кімната вашого будинку чи квартири сприяє відпочинку. Після цього розпочати розробку плану з інтер'єру своєї майбутньої спальні. У цьому нелегкому процесі важливо пам'ятати, що дизайн повинен бути не тільки модним і сучасним, але й максимально задовольняти всі потреби людини у сні та відпочинку. Спальна кімната – саме спокійне місце у квартирі, де ми проводимо чималу частину свого життя. Саме тому вона зобов'язана гармоніювати з іншими кімнатами в квартирі та повністю збігатися з внутрішнім світом господарів.
 
 
 
 
 
 
 
 
Вибираємо покриття для підлоги
 
Найчастіше в спальнях як підлогове покриття використовують ковролін, розміщений по всій площі кімнати. Або ж, якщо підлога досить тепла, кладуться невеликі однакові килимки з двох сторін ліжка. Підлогове покриття, у вигляді ламінату, паркету та лінолеуму також широко використовується, але зверху краще постелити натуральну шкіру або пухнастий килим.
 
спальня ремонт
 
ідеї для спальні
 
ремонт у спальні
Обробка стін
 
Відмінним варіантом при обробці стін стануть найпростіші шпалери під фарбування. У такому разі ви отримуєте гладкі рівні стіни з легкою текстурою. Великою популярністю в спальні користуються велюрові шпалери, вони візуально роблять приміщення теплішим і затишнішим. До того ж, на даний момент завойовують визнання бавовняні шпалери, які є екологічно чистими, що дозволяють стінам дихати. Вони забезпечують відмінну теплоізоляцію, підтримують потрібний мікроклімат. Такі шпалери досить міцні, і багаті на різноманітність фактур. Взагалі дизайнери рекомендують для оздоблення стін спальні підбирати виключно натуральні матеріали (дерево, тканина, пробка), оскільки таке оздоблення сприяє збереженню здоров'я, а це важливий факт.
Якщо ви любите щось оригінальне та неповторне, то для цього ідеально підійдуть фотошпалери. Не треба думати, що ця тенденція була модною за радянських часів. На сьогоднішній день вибір якісних фотошпалер досить великий, вони здатні неймовірно змінити кімнату і візуально її збільшити.
 
оздоблення стін у спальні
 
обробка в спальні стін блідо
 
стіни у спальні
 
Особливості вибору стелі
 
Така деталь спальні як стеля відіграє важливу роль у створенні інтер'єру в цілому. Натяжна стеля стане відмінним рішенням: вона чудово приховує всі недоліки і нерівності, виглядає досить сучасно, а також її можна виконати в будь-яких варіантах. Наприклад, увігнута або хвиляста стеля відразу надасть кімнаті незвичайного вигляду.
Підвісна багаторівнева стеля варто робити, якщо є впевненість, що підсвічування розподілене правильно. Тільки в цьому випадку він стане оригінальним доповненням до інтер'єру.
 
Вибір меблів
 
Облаштування спальні починається, звичайно, з ліжка. Саме цей предмет меблів є центровим, його підбирають, виходячи з розмірів кімнати, інтер'єру та стилю. Якщо габарити приміщення дозволяють розмістити додаткові предмети, можна додати крісла, комоди, тумбочки – все це внесе затишок і комфорт. Великі меблі не підійдуть для маленької спальні, сюди встановлюють світлі предмети мінімалістського стилю. У просторому приміщенні такий стиль буде недоречним, а ось темні насичені відтінки підкреслять розкішність інтер'єру.
Отже, ліжко – найголовніший предмет у спальні, тому до її вибору варто поставитися з усією відповідальністю. Відразу хочеться звернути увагу на те, що не обов'язково розташовувати її вздовж стіни. Ліжко, що стоїть по діагоналі виглядає ефектніше, особливо якщо кут за нею прихований за допомогою дизайнерської ідеї. Таке незвичайне рішення робить кімнату більш загадковою та затишною.
 
ліжко до спальні
 
спальня ліжко
 
груша у спальні ліжко
 
 
 
 
Спочатку варто визначитися, яке ліжко ви хочете бачити у своїй спальні. Вона може бути великою і повноцінною, або ж розкладною, сучасною в стилі лофт. Другий варіант ліжка можна замовити на сайті. Вибір залежатиме лише від вашого бажання, головне зрозуміти, які цілі стоять у пріоритеті: збереження вільного простору за рахунок меблів-трансформера чи повноцінний нічний відпочинок на величезному ортопедичному матраці.
При виборі ліжка звертайте увагу на міцність та надійність каркасу. Варіант на ніжках вважається не довговічним, тому якщо у ваші плани не входить міняти ліжко кожні 8-10 років, придивіться до панельних каркасів. Матрац варто вибирати, прямий в магазині, так як ви самостійно повинні переконатися в його комфортабельності.
Вибираючи тумбочку або столик, варто звернути увагу в першу чергу на його висоту. Вважається, що висота тумбочки має бути на кілька сантиметрів вище матраца. Тільки в такому випадку користуватися даним предметом меблів зручно у стані лежачи. У сучасних проектах дизайнери все частіше віддають перевагу столикам ліжка, ніж тумбочкам. Вони виглядають набагато ефектніше, виконують ті ж функції, які асортимент на ринку вражає. Саме такі журнальні столики неймовірних форм та кольорів представлені на сторінках сайту інтернет-магазину Art Puf
 
Обов'язково потрібно продумати місця у спальні для зберігання особистих речей. Найпопулярніше таке місце – комод. Він досить місткий для зберігання як постільної білизни, так і одягу. Важливо, щоб він не займав багато місця і не був громіздким, бо комод стане центральним предметом спальні, а цього допускати не можна. Якщо кімната невелика за площею, то комод із дзеркальними фасадами стане ідеальним рішенням візуального розширення простору.
Останнім часом спальну використовують не тільки як місце для сну, але і для комфортного відпочинку. Організувати зручний куточок для читання книг, ігри за ноутбуком допоможе крісло. Без цього предмета інтер'єру деякі сучасні люди не уявляють спальні. Тому найчастіше їхній вибір падає на безкаркасні м'які крісла. Все досить просто, такі вироби можуть вписатися практично в будь-який інтер'єр, допомагають максимально розслабитися, підходять як для дітей, так і для дорослих. Крісло-мішок груша – відмінний варіант додаткового меблювання спальної кімнати. До того ж на сайті можна вибрати будь-який розмір і колір такого універсального виробу.
 
 
Штори та фіранки для спальної кімнати
 
Затишок у спальні також залежатиме від вдало підібраних штор і фіранок. Причому правильно підібраний колір і текстура – це лише половина успіху - важливий також сам дизайн. Якщо вікна кімнати виходять на дорогу або галасливий проспект, то штори підбираються щільними, важкими, іноді двосторонніми. Щоб радіаторне обігрів не перекривався текстилем, дизайнери рекомендують використовувати короткі фіранки римського стилю.
 
Освітлення спальні
 
Висвітлення – досить індивідуальний момент оформлення спальної кімнати, оскільки переваги у господарів бувають абсолютно різні. Оптимальним варіантом буде обладнати кімнату локальним та загальним освітленням. Вибираючи світильники, не забувайте про габарити кімнати, вони повинні гармонійно вписуватися і бути пропорційними до приміщення. Бажано, щоб світло було заломлене і злегка розсіяне, тому що для очей набагато приємніше, коли лампа не яскрава.
 
лампи у спальні
 
освячення у спальні
 
освітлення у спальні
Декорації та прикраси
 
Сучасний дизайн включає не тільки предмети меблів, але і різні дрібниці, які надають кімнаті особливу атмосферу.
Найпростіший спосіб прикрасити спальню - постелити розкішну і сучасну постільну білизну. Візерунки, геометричні принти, квіткові композиції, однотонне - все те, на що вистачить фантазії. Головне не перестаратися із поєднанням візерунків.
 
Додатковим джерелом світла, а також повсякденною окрасою може стати гірлянда над ліжком. А свічки на ліжкових столиках створять інтимну атмосферу.
Декор можна створити своїми руками. Це може бути старий реанімований абажур лампи, якась незвичайна конструкція, розмальована дітьми чи фоторамка.
Якщо спальня виконана в тихих тонах, то внесіть фарби за допомогою декоративних подушок. Цікавою окрасою стане крісло-мат, використовувати його можна по-різному, залежно від ситуації.
 
Коли інтер'єр буде повністю закінчено, окиньте вашу спальню ще раз. Можливо, чогось не вистачає? Внесіть останній штрих в оформлення кімнати, щоб вона мала вигляд. Також якщо Ви не знаєте як оформити інтер'єр в однокімнатній квартирі ми радимо нашу <- посилання.
 

Ім'я *:
Email:
Підписка:1
Код *: