1
1910
Admin

Як оформити дизайн вітальні в приватному будинку?

Як оформити дизайн вітальні в приватному будинку?Оформлення вітальні в приватному будинку - дуже цікавий і водночас відповідальний процес. Так як ця кімната - центральне приміщення житла, будь-який господар захоче отримати комфортну, практичну, затишну обстановку. Вітальня має розташовувати до сімейних домашніх бесід з одного боку, а з іншого - до зручності при зборі друзів і родичів. Дане приміщення є функціональним і має бути пристосовано до будь-якої непередбаченої ситуації. При цьому дизайн повинен залишатися витриманим, сучасним та гармонійним щодо решти кімнат у будинку. Мета не з легких, тому що кожен господар має свої уподобання та уявлення про те, який інтер'єр дійсно можна вважати органічним. Вітальню в приватному будинку вважають осередком затишку, серцем всього житла. Саме тут вечорами зустрічаються всі домочадці, щоб обговорити минулий день, сюди запрошують на свята рідних та близьких, а у вихідні збираються гучні веселі компанії. Сподіваємося, що наші поради щодо облаштування найважливішої кімнати в будинку припадуть вам до душі, надихнуть та допоможуть прийняти рішення для створення свого оригінального інтер'єру.

 Що потрібно знати під час планування вітальні?
 Як приміщення для вітальні вибирають кімнату квадратну за формою. Дизайнери вважають, що площа 50 кв. є найідеальнішою для вітальні. Не означає, що приміщення цілком має бути просторим. Отриманий квадрат ділять на функціональні зони за допомогою перегородок, шаф та стелажів. Щоб приміщення завжди було забезпечене природним освітленням, вікон має бути не менше трьох. Якщо є можливість встановити потрібну кількість вікон – добре, якщо ж ні – доведеться шукати додаткові способи підсвічування за допомогою штучного освітлення.
 
вітальня в приватному будинку
 
 
 
 
 
 
Якщо площа вітальні невелика, не варто відразу зневірятися. Для того, щоб кімната здавалася просторою та об'ємною, слід правильно розподіляти функціональні зони. Дизайнери стверджують, що у вітальні 50% простору має бути вільним, тоді й пересуватися буде легше та комфортабельність кімнати значно збільшиться.Створюючи проект дизайну, обов'язково варто визначитися із центральними предметами інтер'єру. Якщо ваша сім'я любить дивитися фільми та телепередачі, то такими предметами виступлять телевізор, диван та крісла. Багато хто не уявляє інтер'єр вітальні без каміна, саме тому всі меблі розташовують навколо нього.
 Меблі – ключовий момент в інтер'єрі
 
Можна сміливо заявити, що загальний образ вітальні формують не декорації з оздобленням, а предмети меблів певної форми, кольору та розміру. Саме від того, як гармонійно будуть вписані меблі в приміщення і як представлені гостям, залежатиме повне враження про будинок. Враховуючи той факт, що вітальні найчастіше оформляються в спокійних, пастельних тонах, дизайнери вважають за краще наголошувати на яскравій оббивці меблів. Найголовнішим і невід'ємним атрибутом вітальні є диван. Цьому предмету меблів потрібно приділити особливу увагу. Врахувати, що він повинен вписатися в загальний інтер'єр кімнати, бути функціональним та зручним. Вибираючи диван потрібно пам'ятати, що його розмір безпосередньо залежить від площі приміщення та кількості людей, що проживають в будинку. На даний момент асортимент диванів неймовірно величезний, і вибрати відповідну модель зможе навіть найвибагливіший домовласник. Рекомендуємо звернути увагу на дивани в стилі Loft, представлені на сайті інтернет-магазину Art Puf, є моделі, які підійдуть абсолютно під будь-який стиль інтер'єру.
Так як меблі досить часто використовуються, то і забруднюється вони дуже швидко. Тому купуйте диван зі знімним зовнішнім чохлом, який легко прати навіть у машинці. Вибирайте темну або строкату тканину для зовнішнього чохла – вона найпрактичніша. Звичайно, якщо ви є прихильником світлих тонів, то відмовляти собі в задоволенні купити білий диван не варто, тим більше, що на даний момент існує багато сервісів виклику хімчистки додому. Щодо зносостійкості можна сказати, що меблі зі шкіряною оббивкою найміцніші і довговічніші, також хорошими показниками практичності має тканину «Оксфорд». У момент вибору дивана для вітальні звертайте увагу на можливість виробу трансформуватись у спальне місце. Найчастіше саме в цій кімнаті мають гостей або родичів на ніч, тому дана функція дуже важлива. Якщо площа не дозволяє розмістити великий двоспальний диван, то можна вибрати невеликий розкладний одномісний диван, який за функціональними можливостями нічим не поступається стандартним меблям.

Такий виріб оригінального виконання представлено на сторінці сайту, де можна вибрати будь-який колір зовнішнього чохла, а також матеріал каркасу. Якщо кімната по своїй площі дозволяє зупинити свій вибір на великому дивані, придивіться до моделей напівкруглих форм. Мало того, що вони і виглядають дуже розкішно і багато, так ще й дозволяють розмістити велику кількість гостей. Варто пам'ятати, щоб такий диван виглядав гармонійно, для ансамблю підбирають таку саму форму великий журнальний столик. Він стане центром планування кімнати.
Безумовно, в інтер'єрі вітальні, крім дивана, встановлюють й інші предмети меблів: крісла, кавові столики, пуфики, домашній кінотеатр, а якщо кімната поєднана з кухнею, то ще й обідній стіл зі стільцями. Дуже важливо, щоб ці предмети меблів не контрастували з побутовою технікою. Наприклад, якщо всі меблі підібрані в стилі ганьби-тік або лофт, то сучасний плазмовий телевізор ідеально впишеться в інтер'єр, а ось у класичному інтер'єрі він буде недоречний.
 
Досить часто дизайнери як центральна точка приміщення використовують не журнальний столик або камін, а великий пуф або крісло-грушу. Ці предмети меблів можуть виконувати різні функції залежно від ситуації. Виходячи з того, що модель буде часто використовуватися, вибирають матеріали для оббивки найміцніші та практичніші, які легко доглядатиме. Крісло мішок максимального розміру та будь-якого кольору можна замовити також на нашому сайті
 
крісло мішок для приватного будинку
 
приватна садиба вітальня меблі крісло мішок
Зонування вітальні
 
Вітальня повинна мати кілька функціональних зон, а які саме – вибирає сам власник. Найчастіше це зона відпочинку, обіду та розваг. Розділяються ці зони не тільки за рахунок перегородок або шаф, на допомогу прийдуть світло, подіуми або самі меблі.
 
Декорації та прикраси вітальні
 
У вітальні обов'язково повинні бути присутніми рідкісні та незвичайні предмети декору, які зупинятимуть на собі погляд, і привертатимуть увагу. Як такі предмети можуть виступити незвичайні вази чи статуетки, виконані на замовлення чи привезені з екзотичних країн. Розкішним елементом стане авторський настінний годинник або невеликий біокамін. Підкреслять смак господарів картини, підібрані точно в стиль, великі свічки відповідного кольору, а також свіжі живі квіти. Не забувайте про освітлення: одна велика розкішна люстра чи маленькі точкові світильники стануть окрасою будь-якого приміщення.
 
 
 
 
Найзаміннішою прикрасою в інтер'єрі вітальні виступають яскраві, соковиті, насичені кольори текстилю. Це можуть бути подушки різних форм та розмірів, незвичайний плед або ковдра, маленький килим біля дивану. Особливу увагу приділіть вибору фіранок та штор, вони мають бути підібрані в одній кольоровій гамі зі стінами та меблями. Найголовніше, щоб вони максимально підходили до загального інтер'єру кімнати. Багато дизайнерів намагаються вибрати текстиль для штор та меблів однаковий, це досить складна робота, тому таким правилом можна знехтувати. Підбиваючи підсумки, хочеться сказати, що інтер'єр вітальні в приватному будинку повинен повністю відображати стиль життя його домочадців, відповідати їх інтересам. Якщо все підібрано правильно, то будь-який член сім'ї, незалежно від смаків та уподобань, перебуваючи в цій кімнаті, почуватиметься комфортно та затишно. Також ми радимо переглянути ідеї для спальні там Ви знайдете безліч цікавих пропозицій.
avatar
Добре, коли в приватному будинку багато місця дуже багато фантазій можна застосувати. Зайшла на цю статтю, а тут ще й такий великий інтернет магазин, який допоможе обставити ваш приватний будинок.

Ім'я *:
Email:
Підписка:1
Код *: