0
1950
Admin

Що таке меблевий стиль Лофт? Як облаштувати свій інтер'єр у стилі Loft?

Що таке меблевий стиль Лофт? Як облаштувати свій інтер'єр у стилі Loft?Високі стіни, навмисна недбалість у їх обробці, доступні погляду технічні конструкції, грубе оздоблення потоку – все це створює інший формат інтер'єру. Сенс лофта спочатку криється у перекладі цього слова, що означає горище, або благоустрій колишніх промислових приміщень під житло. На сьогоднішній момент таке вільне оформлення призначене для практичних, творчих людей, які цінують свободу та не піддаються банальним стереотипам. Загальна ідея стилю лофт – максимум свободи за мінімальних витрат.
 
Сам стиль зародився США ще в середині минулого століття. На той момент у країні дуже різко зросли ціни на оренду землі, тому великі мануфактурні будівлі стали переносити за межі міст. Спустілі фабрики та промислові приміщення виявилися занедбаними та нікому непотрібними, тому їх почали переробляти під дешеве житло для бідного населення. У таких квартир навіть стелі не було, тільки балки та дах, а з благоустроїв була ванна та кухня. Зараз стиль Лофт - це неймовірне поєднання розкоші і злиднів.
Панорамні вікна, відсутність важких перегородок, шторних фіранок, просте дерев'яне покриття для підлоги, повна відсутність гармонії у формах і колірних відтінках можуть викликати неоднозначну реакцію у сторонніх осіб. Таке сміливе рішення в оформленні квартири говорить про прагнення людини почуватися зовні та внутрішньо вільним. Стиль наочно демонструє, як непристосоване для житла приміщення може стати розкішними апартаментами під впливом дизайнерського мистецтва.
 
стиль лофт в інтер'єрі
 
як оформити стиль лофт
 
інтер'єр фото лофт
 
інтер'єр ідея loft
 
 
 
Планування квартири та розміщення меблів у ній
 
Приміщення даного стилю умовно ділять на секції колони зі звичайного бетону, цегли або фанеровані штучним каменем. З боків колон симетрично розташовують світильники, які допоможуть розмежувати периметр. Іноді як декорації використовують арки, підібрані в тон стін, вони розташовуються між опорами і дублюють цегляну кладку, бетон або інші версії інтер'єру.
 
Предмети меблів можуть розташовуватись абсолютно в різних варіаціях, головне, щоб вони знаходилися подалі від стін та створювали чіткі місця відпочинку. Саме спинки крісел та диванів візуально позначають межі територіальних зон. Чітко позначити рубіж того чи іншого простору допоможе килим. Також досить ефектно виглядають подіуми або платформи з каменю зі сходами, висота яких повинна бути не менше 5 см. Така конструкція ідеально може показати кордон, де починається спальня або їдальня.
 
Позначити кухню в такому своєрідному стилі допоможе барна стійка або високі барні стільці, великий вибір меблів в стилі Лофт яких представлений в інтернет магазині Art Puf. Ідеальним варіантом розмежування стане покриття для підлоги кухні, відмінне від інших територіальних зон. Дерев'яну підлогу можна замінити на плитку, це не тільки красиво, але ще й практично. Щоб кухонні меблі краще вписалися в лофт-простір, підбирайте фасади з металевим покриттям або ефектом потертості, старовини. Також завжди існує варіант залишити стелажі відкритими. Основна вимога для кухні такого стилю – велика кількість гаджетів. Нехай це буде великий двостулковий холодильник, духова шафа великих розмірів, довгий ряд незамінних електроприладів.
 
loft дизайн у кімнаті
 
дизайн loft фотографії
 
ідеї для інтер'єру loft
 
крісла стиль loft
 
Лофт передбачає розміщення великих містких шаф, винятком може бути проста довга конструкція з поличок, що у ролі перегородки. Весь верхній одяг розташовуються на вішалках, які найчастіше оснащені роликами або коліщатками. Для зберігання речей використовують етажерки та комоди, з численними секціями.
Так як цей стиль має на увазі грубу обробку стін і підлоги, то різноманітність та яскраві фарби в інтер'єр можна внести за допомогою колоритних меблів. Нехай це буде, наприклад, цікавий, барвистий диван, незвичайної химерної форми. Багато дизайнерів намагаються поєднати красиве та функціональне. Саме тому не рідко в стилі лофт можна помітити дивани-трансформери Лофт, найбільший вибір яких представлений на сторінці інтернет-магазину Art Puf. Такий диван стане основним елементом кімнати, яскравим акцентом всього приміщення. Простір навколо цього предмета меблів заповнюється за бажанням – це можуть бути пуфи, крісла, журнальний столик. До того ж, диван-трансформер завжди можна використовувати як додаткове повноцінне двоспальне місце.
 
Облаштовуємо інтер'єр
 
Функціональні предмети вибираються виключно з уподобань господаря приміщення. Даний стиль передбачає наявність великої кількості посадкових місць, а що це буде дивани, табурети або крісла, вибір за власником. Оскільки лофт - великий відкритий простір, то основні меблі повинні мати значні розміри для того, щоб вони не загубилися в цьому приміщенні. Але це не означає, що масштабні експозиції не можуть поєднуватися з мініатюрними предметами меблів. Наприклад, ось таке крісло мінімалізм відмінно впишеться в інтер'єр, стане додатковим посадковим місцем і підкреслить смак господаря.
 
У такому інтер'єрі доцільно розмістити меблі без зайвих деталей. Підійдуть світлі, темні, металеві фасади, або яскраве поєднання кольорів. В інтер'єр вітальні чудово впишеться шкіряний диван, вінтажна скриня та невеликий скляний стіл. Лофт здатний поєднати у собі сучасні та раритетні предмети. Невеликий м'який помаранчевий пуф вільно почуватиметься поруч із червоним диваном і різнокольоровими подушками. Але пріоритетною для лофта залишається сіро-синя кольорова гама.
Центральне освітлення, наприклад, люстра, не підходить для цього стилю, оскільки світло з центру кімнати розсіюється по стелі, ігноруючи дизайн приміщення. Тому кожна територіальна зона має бути індивідуально освітлена.
 
як оформити стиль loft в Україні
 
меблі лофт loft
 
Особливо ефектно у стилі лофт виглядають будь-які металеві предмети інтер'єру. На тлі цегляної кладки або бетонної стіни вони виглядають дорого і надають солідності приміщенню. Таким предметом може бути підставка для квітів або кована книжкова полиця. А якщо власник хоче поєднати практичність та комфорт, то ідеальним рішенням стане крісло-куля хай-тек від ArtPuf, яке можна замовити. Каркас крісла повністю виконаний із металу, а всередині є м'яка подушка, колір якої можна вибирати самостійно.
 
Декорації в стилі лофт
 
Власник квартири без страху може поєднувати будь-які напрямки та стилі. Стилістика лофта терпляча до класичного жанру у поєднанні з модерном і вітає будь-які несподівані комбінації. Навіть якщо в зону з класичними предметами інтер'єру вписати яскраве незвичайне крісло, яке зовсім не підходить за кольором і формою, загальне враження від цього не постраждає.
 
Головна фішка лофта – цегляні або бетонні стіни, які можна залишити не облицьованими. Саме з них варто почати прикрашати приміщення. Оптимальним рішенням стануть підвісні полички із різними підручними предметами. Нададуть колоритності скляні банки з ґудзиками, бісером, засохлими квітами, кольоровим камінням, усім тим, на що вистачить фантазії. Стелажі заповнюються стравами, посудом у хаотичному порядку, і це стосується не лише обідньої зони. Постери, картини та графіті додадуть урбаністичного настрою, тому вішати їх бажано в незвичному порядку. Квіти, статуетки та вази розставляються поодинці, а не комплектуються групами. Єдиним чистим і вільним місцем має бути підвіконня, щоб сонячне світло максимально без перешкод могло потрапляти в приміщення. З цієї ж причини лофт залишається без штор та фіранок.
 
Стиль Лофт відмінно впишеться в міську квартиру відкритого планування, заміський будинок чи дачу. Офіси, оформлені в такому стилі, мають у своєму розпорядженні співробітників до роботи, а у відвідувачів викликають живий інтерес. Лофт можна помітити у дизайні ресторанів, кафе, барів та гостинець.
Запам'ятайте основне, лофт-інтер'єр – найвдаліший стиль для вираження свого творчого та креативного мислення.
 

Ім'я *:
Email:
Підписка:1
Код *: