0
1552
Admin

Плетені меблі в інтер'єрі Квартири Переваги та Недоліки

Плетені меблі в інтер'єрі Квартири Переваги та НедолікиПлетені меблі у багатьох людей асоціюються з дачею або заміським будинком, але це зовсім не так. Якщо правильно підійти до вибору стільки цікавого предмета інтер'єру, він легко впишеться в дизайн кімнати і додасть деяку оригінальність.
 
Найперші плетені меблі з'явилися ще в давні часи. Первісні люди використовували гілки та листя різних дерев для облаштування житла та створення примітивних предметів побуту. Перші складні речі почали плести у стародавньому Єгипті, так у гробницях фараонів було виявлено невеликі килими на підлогу. А в стародавньому Римі трохи пізніше почали виготовляти меблі з рослинного матеріалу, які спочатку користувалися популярністю виключно серед бідного населення. Такі предмети побуту були помічені заможними римлянами, відтоді ажурні меблі стали дедалі частіше з'являтися у їхніх будинках. В епоху колонізації, плетені меблі почали користуватися успіхом в Європі.
 
На початку ХХ століття майстри стали використовувати як матеріал для виготовлення предметів побуту - лозу. Тоді майже всі будинки знаті були наповнені такими меблями як: дивани, крісла, скрині, столики, навіть дитячі ліжечка. Особливим успіхом і популярністю користувалися крісла-гойдалки. Мода на плетені предмети зберігалася і початку Першої світової війни, після чого події меблева промисловість була забута довгий час. Після 1946 року, дизайнери знову розпочали роботу над створенням нових, удосконалених моделей і сьогодні, стародавнє ремесло плетіння, переживає новий пік популярності.
 
Основні переваги та недоліки плетених меблів
 
Якщо прислухатися до думки дизайнерів, то плетені меблі будуть актуальними у всі часи, адже вони мають досить багато переваг. Враховуючи те, що меблеві технології щороку розвиваються, можна зробити висновок, що нові функціональні можливості таких предметів інтер'єру значно розширюються.
 
Найважливішими перевагами у використанні плетених меблів виступають:
 
  • 1) зносостійкість та екологічність;
  • 2) вміння витримувати великі навантаження (деякі моделі витримують вагу 700 кг);
  • 3) здатність повністю підлаштуватися під статуру людини, забезпечуючи максимальний комфорт;
  • 4) меблі можна використовувати як у квартирі, будинку, так і на вулиці.
Якщо правильно доглядати ці предмети інтер'єру, то термін їх експлуатації може перевищити 30 років. Їхня міцність і довговічність залежить не тільки від матеріалу. За рахунок того, що меблі не мають стиків і виконуються однорідно, вони славляться міцною конструкцією. Який би не був виріб за розміром, він має легку вагу, тому переставити його з одного місця на інше дуже просто.
 
 
 
 
 
Якщо розглядати плетені меблі з естетичної точки зору, то такі предмети додадуть інтер'єру легкості, витонченості та затишку. Такого різноманіття вигнутих ліній, незвичайних форм можна досягти виключно процесом плетіння. Ви можете переконатися самі, наскільки багатий асортимент меблів у нас також є крісла кокони з ротанга. У наш час майстри вміють надавати виробам абсолютно будь-якого відтінку, при цьому зберігаючи екологічність, що дозволяє розміщувати їх абсолютно в будь-якому стилі інтер'єру. До недоліків плетених меблів можна віднести лише відсутність у її каркасі можливості трансформуватися в інший вид виробу.
 
Матеріали, з яких плетуть меблі
 
Плетені предмети інтер'єру завжди створювалися з матеріалів, які могли дістати в певній місцевості. Слов'яни використовували для цього вербу, у китайців популярним був і залишається бамбук, а філіппінці віддавали перевагу ротангу. Всі ці матеріали мають успіх і зараз, тільки в даний момент немає необхідності використовувати тільки те, що проростає на певній території. Найпопулярніший матеріал для створення меблів на сьогоднішній день є – ротанг або його ще називають «чортовим канатом». Так як на цю сировину встановлена ​​досить висока вартість, то її успішно замінюють штучним матеріалом, який мало чим відрізняється від натурального. Вироби мають такий самий розкішний вигляд, підвищену комфортабельність та прийнятну вартість. Великий вибір меблів зі штучного ротанга представлений на сайті Арт-Пуф. Ротанг може похвалитися такими основними позитивними характеристиками як підвищена міцність та стійкість до перепадів температур і тиску.
 
 
 
В Україні часто використовують для плетіння вербу. Звичайно, вона поступається за практичністю та зовнішнім виглядом ротангу, але за рахунок низької ціни та доступності, користується успіхом на ринку. Меблі виготовляють виключно з довгих прутів дерева і чагарників, вони виглядають екзотично, людина, яка сидить у ній, почувається комфортно. Але найважливішим аргументом є – натуральність та екологічна чистота.
 
Плетені меблі в різних кімнатах будинку
 
Крім звичних для нас крісел-качалок, столів та табуретів дизайнери створюють й інші плетені предмети інтер'єру. Наприклад: горщики для квітів, кавові столики, тумби, плафони для бра, вази та навіть оправи для дзеркал. Абсолютно всі ці вироби можуть вписатися в інтер'єр як окремо, так і в тандемі.
 
Вітальня. Дуже важливо у цій кімнаті створити домашній затишок та теплу атмосферу за допомогою меблів. Тому найчастіше для облаштування цього приміщення набувають цілий комплект плетених виробів, а мають у своєму розпорядженні їх купочно, обличчям один до одного або півколом. Не виключено використання одиночних предметів, але для цього потрібно мати тонкий дизайнерський смак, щоб виріб гармонійно вписувався в обстановку. Найвдалішим варіантом стане крісло-гойдалка, цей універсальний предмет відмінно виглядатиме біля каміна, в кутку кімнати або навіть біля вікна.
Спальня. Завдяки своїй натуральності, меблі з ротанга та верби будуть гармонійно виглядати в спальній кімнаті. Замовивши плетене ліжко, ви вмить освіжите інтер'єр і зробите його незвичайним. Якщо такий сміливий крок неприйнятний для домочадців, то завжди є можливість декорування ліжка за допомогою природних матеріалів.
 
Величезне враження у спальні створюють плетені предмети декору. Наприклад, столик, дзеркало або стільчик поруч з ним. Уявіть, наскільки ефектно виглядатиме такий витончений столик з ротанга, поруч із ліжком вражаючих розмірів. Якщо площа кімнати дозволяє експериментувати, то розмістіть біля вікна невеликий плетений диван або кавовий столик з двома кріслами.
 
 
 
Дитячий. Плетені меблі в дитячій кімнаті розмістити можна, але варто робити це вже у більш свідомому віці дитини. Хоча предмети з ротанга досить витривалі, термін експлуатації під постійним фізичним впливом скоротиться у кілька разів. Сучасним рішенням стане плетене підвісне крісло або софа, оздоблена невеликими яскравими подушками.
Кухня. На самом деле располагать плетеную мебель на кухне не рекомендуется. В таком месте она будет загрязняться в несколько раз сильнее, а уход за ней станет обременительным.
Такі предмети на кухні можна використовувати, якщо площа дозволяє розділити простір на дві зони: робочу та обідню. Плетений стіл із зручними гарними кріслами – чудово підійдуть для оформлення столового приміщення. У будь-який стиль можуть вписатися ось такі оригінальні плетені крісла з ротанга, універсального забарвлення. А щоб такі вироби гармонійно поєднувалися з кухонними меблями, можна розбавити її дерев'яним начинням: страви, тарілки, ложки, вази, горщики для квітів.
 
Передпокій. Оформлення такої кімнати плетеними меблями можливе лише за наявності великого простору. Ви можете повністю оформити хол такими предметами або внести нотки декору за їх допомогою. Добре виглядатиме плетений комод для зберігання речей або взуття, невеликий табурет, для зручності взування або мініатюрний журнальний столик.
Плетені меблі з якісних матеріалів завжди залишатимуться у тренді, підкреслюючи оригінальність інтер'єру. І зовсім неважливо це спальня або кухня - виготовлена в ручну, меблі подарує тепло і затишок будь-якому приміщенню.
 

 

 

 

 


Ім'я *:
Email:
Підписка:1
Код *: