1
2150
Admin

Як вибрати стільницю для обіднього столу для кухні?

Як вибрати стільницю для обіднього столу для кухні?Сучасна кухня є в першу чергу фасадом меблів, фартухом і, звичайно ж, стільницею. Саме ці три складові створюють цілісну картину інтер'єру кухні. Добірка меблів та фартуха відбувається спочатку з естетичної точки зору, а вже потім – функціональною. Зі стільницею все інакше, вона повинна в собі поєднувати всі важливі властивості. Здавалося б, що її зовнішній вигляд не повинен особливо хвилювати людину, але ні, настрій кухаря вкрай важливий під час приготування їжі. Тому, щоб забезпечити собі позитивний настрій, потрібно дуже уважно підійти до вибору кухонної стільниці в естетичному плані.

 
 
 
 
 
Функціональні можливості стільниці
 
Будь-яка стільниця – це монолітна плита, або ж робоча поверхня, що складається з декількох елементів, яка кріпиться на кухонному гарнітурі. Її товщина може бути 2-7 см, все залежить від матеріалу, з якого вона виготовлена. Складається плита з основи та облицювання, як основа в більшості випадків виступає фанерна сировина. Раніше велику популярність користувалися пластикові стільниці, за вартістю вони були доступні кожному, але в експлуатації не виправдали довіри, виявившись зовсім недовговічними. На даний момент, за рахунок активного розвитку меблевої індустрії, на ринку можна побачити стільниці для меблевого гарнітуру з таких матеріалів:
 
- Деревина;
- натуральний камінь;
- штучний камінь;
- ламіноване ДСП;
- метал;
- Скло;
- Кераміка;
- акрил.
 
Всі перелічені матеріали зарекомендували себе з хорошого боку. Всі вони стійкі до вологого середовища та високих температур, легко миються будь-якими миючими засобами, не накопичують жир. Звичайно, будь-який з матеріалів має свої позитивні та негативні моменти, тому важливо про них знати, щоб зробити правильний вибір.
 
стільниця дерево
 
стільниця дерево для кухні
 
 
дорога стільниця для кухні
 
стільниця зі сліпу
Дерев'яна стільниця – екологічно та затишно
 
 
Така стільниця ідеально впишеться у стилі лофт та прованс. Завдяки своїй м'якій і простій текстурі вона створить умиротворену атмосферу на кухні. На жаль, деревина недостатньо міцний матеріал, який схильний до механічних пошкоджень навіть враховуючи те, що її ретельно.
шліфують та розкривають певними засобами. У момент сильних фізичних навантажень можуть залишитися вм'ятини, тріщини, інколи ж і сколи. Дія вологи також погано позначається на дерев'яній стільниці, тому поводитися з нею потрібно досить дбайливо. Зовнішній вигляд може бути зіпсований гарячими предметами. При ідеальній експлуатації дерево все одно з часом потемніє, при цьому зовнішній вигляд анітрохи не зіпсується. Але варто пам'ятати, дерев'яні стільниці з усіх матеріалів недовговічні.
 
Ламінованого ДСП – поєднання практичного та естетично красивого
 
 
Це найдешевший і найвигідніший варіант. Найчастіше з ДСП роблять письмові столи і ламінована стільниця покривається спеціальним безбарвним шаром, що захищає її від зносу, підвищених температур і сонячних променів. Крім того, величезним плюсом вважається її невразливість до механічних пошкоджень, хімічних розчинників, абразивних засобів для чищення. Ламінація повністю стійка до подряпин та високих температур, тому відсутня можливість видозміни та займання. Обов'язковим правилом при врізанні будь-якої техніки, що вбудовується, є використання герметика, інакше стільниця може пошкодитися.
 
стільниця з каменю для кухні
 
 
 
Стільниця з натурального каменю
 
 
Такий обідній стіл у стилі LOFT виглядатиме на будь-якій кухні шикарно. Кам'яним блокам надають завершений вигляд на професійних обладнаннях, перетворюючи їх на листи. На обробку такого блоку йде досить багато часу та зусиль, саме тому вона має високу вартість. Кам'яна стільниця має щільну, гігроскопічну структуру. Найбільшим недоліком є ​​велика вага, та й відновленню вона не підлягає. Усунути тріщини, сколи та дірочки не вдасться. Після того, як стільниця буде встановлена, її обов'язково потрібно обробити захисним складом. Інакше, всі плями і розлучення, що з'явилися, можливо буде усунути тільки шляхом полірування.
 
Стільниці зі штучного каменю
 
Найбільшим плюсом цього матеріалу вважається повна імітація натурального каменю за доступною ціною. Вона не деформується, має жаростійкі та гігроскопічні властивості, легка у прибиранні та терміни її експлуатації досить великі. Саме тому багато дизайнерів вважають її найпрактичнішим бюджетним варіантом. Стільниці зі штучного каменю можуть мати абсолютно будь-яку
 
металева стільниця для кухні
 
стільниця з металу для кухні
 
акрилова стільниця для кухні
Стільниці з металу
 
Метал ідеально виглядає на кухнях стилю лофт і ганьби-тік. Основними позитивними моментами металевої стільниці є: стійкість до будь-яких видів ушкоджень, жаростійкість, гігієнічність, повна опірність волозі. Термін експлуатації такої поверхні максимально високий. Єдиним недоліком металу є поверхня дзеркального плану. На ній завжди будуть помітні будь-які види забруднень, навіть відбитки пальців. Тому вона ідеально підійде для тих господарок, які люблять підтримувати на кухні стерильну чистоту.
 
 
стільниця зі скла для кухні
 
кухня стільниця скло
Скляні стільниці
 
 
Колірна гама цих дивовижних жарозривких і вологонепроникних стільниць вражає. Вони найлегші у догляді серед усіх матеріалів, але абразивні засоби для чищення знаходяться під забороною для них. Цей матеріал вимагають себе трепетного звернення, оскільки він підлягає відновленню. Якщо трапляється тріщина чи глибока подряпина – робоча поверхня повністю замінюється на нову. Знайти стільницю, що складається повністю зі скла не реально, оскільки вона вкрай зносостійка. В основному виробники роблять декоративну скляну вставку із наближеного матеріалу.
 
Керамічна стільниця
 
Даний варіант можна зустріти досить рідко, оскільки він застосовується виключно в інтер'єрі стилю кантрі. Керамічна плитка, що знаходиться в основі стільниці, дуже складна у догляді, так як міжплиткові шви досить швидко забруднюються, а при частому збиранні затирання кришиться. Щоб уникнути останнього, варто застосовувати додаткову епоксидну затирку. Ще одним великим мінусом є велика ймовірність появи сколів. З такого матеріалу можна також робити стільницю для журнального столу.
Акрилова стільниця
 
Досить практична у використанні, вона вологонепроникна, стійка до побутових миючих засобів, до неї ніколи не проникнуть бактерії та грибки. Дуже стійка до будь-яких фізичних навантажень та ударів, але при цьому її легко подряпати. Протипоказано ставити на акрилову стільницю гарячий посуд, оскільки він може залишити слід. Великим плюсом акрилу є можливість реставрації. Який би матеріал для своєї стільниці ви не вибрали, варто пам'ятати, що в першу чергу робоча поверхня повинна мати гарні експлуатаційні властивості в сукупності з приємним зовнішнім виглядом. Всі перелічені матеріали для створення стільниць мають потрібні характеристики, а сучасні технології дають можливість поєднати їх між собою.
 
Ми компанія Art-Puf яка займається виробництвом різноманітних столів для кухні, спальні, зали і так далі звертайтесь до нас і ми Вам допоможемо.
avatar
я не раджу Вам купувати стільницю з дерева вона зсихається і тріскається і виходить, що заплатив багато грошей, а за фактом отримуєш через час бракований виріб.

Ім'я *:
Email:
Підписка:1
Код *: