0
981
Admin

Як вибрати стіл для кухні в стилі лофт? Поради

Як вибрати стіл для кухні в стилі лофт? ПорадиВибрати стіл на кухню завдання просте і нехитре - так здається на перший погляд. Насправді ж, його функції залежатимуть від безлічі факторів: в першу чергу від розмірів самої кімнати, чи є в будинку крім кухні окрема їдальня, якого робоча поверхня кухонного гарнітура. У цій статті ми розглянемо два варіанти, з якими найчастіше стикаються люди:

  • - квартири малогабаритки, зазвичай це старі споруди, де площа кухні складає близько 3-4 кв. метри. У цьому випадку прийом гостей переноситься до вітальні;
  • - сучасні модернізовані новобудови або будинки, які мають кухню значних розмірів. Дуже часто вітальня та кухня в таких приміщеннях поєднані, тому стіл вибирається виключно як місце їди.
 
 
Стіл для мініатюрної кухні у стилі ЛОФТ
 
У цьому випадку головним критерієм при виборі меблів, а значить і столу, стане її розмір. Особливості кухонного гарнітура, такі як функціональність та експлуатаційні можливості, відійдуть на другий план, пріоритетним завданням стануть габарити. Саме з цієї причини, виробники раніше могли знехтувати матеріалом та конструкцією, важливим був зручний мінімальний розмір. Але нещодавно на ринку меблів з'явилися нові моделі кухонних столів і тумбочок, які не просто зручні, але ще й функціонально продумані. Це може бути стіл-трансформер, з додатковою або запасною стільницею, або ж простий кухонний стіл, який складається до мінімальних розмірів.
 
стіл обідній
 
стіл для маленької кухні
 
стіл для кухні студії
 
стіл для просторої кухні обідній
 
 
Так як таким предметом меблів доведеться користуватися щодня, та ще й не один раз, то якість матеріалу, з якого він виготовлений, має бути на висоті. Проблема в цьому випадку лише одна – його висока ціна, порівняно із звичайними бюджетними столами, вона досить відчутна. Вимоги до столу на маленькій кухні продиктовані різними потребами: він виступає як обідній стіл, в першу чергу також служить робочою поверхнею в момент приготування їжі, а у вільний час може бути використаний для роботи за ноутбуком. Саме тому, крім розмірів, основними вимогами будуть виступати: стійкість, міцність та опір стільниці до різних видів впливу на неї. Відсутність гострих кутів – додатковий плюс, оскільки травмуватись на маленькій кухні досить просто.
 
Як Вибрати матеріал стільниці майбутнього кухонного столу
 
  • Пластикова поверхня. Така стільниця не піддається впливу вологи та харчових продуктів, але варто обережно застосовувати щодо неї засоби для чищення.
  • Дерево. Для дерев'яної стільниці підходять тільки тверді породи дерева. Вони практичні та стійкі до високих температур. Однак слід пам'ятати, що деревина не довговічна і згодом у ній з'являтимуться тріщини, бруд з яких досить складно вимити.
  • Метал. Така стільниця найпрактичніша і стійкіша, термін її експлуатації майже необмежений. Стіл із таким покриттям підходить виключно для кухні, але впишеться не в будь-який стиль інтер'єру. Єдиний мінус металу – найвища ціна.
  • Скло. Найзручніший варіант для маленької кухні, тому що воно здатне візуально збільшити простір, але в плані експлуатації - найбільш обмежений. Для скляної стільниці неприпустимі точкові удари та різкі перепади температури.
  • Ламіноване ДСП. Новий вид покриття, який має гарні відгуки та високі технічні характеристики. Приємним бонусом виступає різноманітність колірної палітри та порівняно невисока вартість.
Стіл для великої кухні
 
Стіл обідній для кухні не має обмежень у габаритах, тому тут варто звернути увагу на якість виготовлення, а також дизайн. Дуже важливо розуміти, скільки людей зможе комфортно розміститися за столом. Правильно рахувати кількість членів сім'ї + 3-4 особи гостей. Допустима відстань між людьми повинна становити не менше 70 см. Зазвичай у дизайн проектах всі кухні-їдальні діляться на дві зони: робоча та обідня. Вони не тільки виконують різні функціональні потреби, але й оформлюються у різних стилях. Зонування у таких випадках виконується за допомогою:
 
  • - стелі різної висоти;
  • - Покриття підлоги різними матеріалами. Обідня зона може мати покриття у вигляді ламінату або паркету, а в робочій практичніше буде кахель або лінолеум;
  • - Ігри світла. Не рідко зонування відбувається за допомогою різних джерел світла. Робоча зона повинна мати хорошу освітленість, тому тут усе розраховано з погляду практичності. В обідній зоні допустимо декоративне світло;
  • - різних кольорових гам.
Кухонний стіл – це центральний предмет обідньої зони. Саме тому він може стати акцентом у кімнаті, а вже довкола нього створюватиметься вся дизайнерська атмосфера. Загальна спрямованість інтер'єру диктуватиме найважливіші характеристики столу: його форму та матеріал. Виходячи з того, яку ідею переслідує дизайнер, меблі на кухні можуть поєднуватися в одне ціле, або навпаки, максимально дисонувати. Класичний інтер'єр доцільно доповнити столом квадратної або прямокутної форми, а круглі та овальні кухонні столи дозволяють дати волю фантазії щодо будь-якої дизайнерської ідеї.
 
Особливості вибору великого столу
 
Овальний і прямокутний стіл дає можливість без проблем дотягнутися до будь-якої страви, що стоїть на ньому, що не можна сказати про круглу і квадратну форму стільниць. Це не найважливіше питання при виборі столу, але не обміркувати його не можна. Найважливішим моментом залишається якість. Оскільки стіл великого розміру має, відповідно, велику вагу, то опора має бути міцної і надійної. Ідеальним варіантом стануть ніжки з металу та дерева. Стільницю ж можна вибрати з будь-якого вище перерахованого матеріалу. Не забувайте про скатертини та серветки, саме завдяки їм стіл завжди матиме гарний естетичний вигляд, а атмосфера в кімнаті стане більш затишною та домашньою. Ми компанія виробник і радимо звернути увагу на такі великі столи: стіл лофт з масиву, обідній стіл для великої кухні, також подивіться й інші моделі нашого виробництва.

Ім'я *:
Email:
Підписка:1
Код *: