0
831
Admin

Як вибрати диван у дитячу кімнату? Поради

Як вибрати диван у дитячу кімнату? ПорадиДиван у дитячій кімнаті – це не тільки місце для сну та відпочинку дитини, а й постійний куточок для активних ігор. А якщо диван може трансформуватися в повноцінне ліжко, то це додатковий плюс. Дитячі дивани та ліжка завжди ретельно обирають батьки, а виробники намагаються врахувати усі важливі деталі.

 
 
Параметри та конструкція
 
Батьки, вибираючи диван в дитячу, найчастіше віддають перевагу максимально компактним моделям. Стандартними габаритами є: ширина до 150 см, глибина до 90 см.
 
Великі моделі, як правило, підходять для дітей старшого віку, або ж для малюків, які мають потребу спати поряд з одним з батьків. Дуже важливо, щоб спальне місце дитини було довжиною на 40-50 см більше, ніж її зростання. Також приділіть окремо увагу висоті ліжка. Ідеально, якщо відстань від поверхні матраца до підлоги становитиме 40-50 см.
 
 
 
 
 
диван у дитячу
 
диван для дітей
 
дитячий диван у кімнаті
 
дитячий диван фото
 
Незважаючи на те, які параметри дивана ви оберете для своєї дитини, важливо, щоб боковини, спинка та узголів'я були м'якими. Таким чином, ви захистите його від синців та ударів, а також убезпечите від травм у моменти активних ігор. Існують спеціальні моделі диванів з м'якими бортами, вони ідеально підходять для дітей до 7 років.
 
Можливість трансформації
 
Найпопулярніший метод трансформації дитячого дивана - викочування, він простий і надійний в експлуатації, а значить, ідеально підходить для дитини. Ця система не вимагає особливих фізичних навантажень, тим самим дає можливість дітям самостійно організувати собі спальне місце. Викочування має особливість: висота спального місця зазвичай на 10-20 см нижче, ніж сидіння складеного дивана, тому дитині буде простіше на нього піднятися.
 
Викочування механізм завжди оснащений коліщатками, тому важливо вибрати відповідні саме вам ролики. Якщо в дитячій кімнаті на підлозі постелі ламінат або паркет, ідеальними стануть ролики на гумовій основі, вони не залишають подряпин і легко ковзають по підлозі. У випадку з лінолеумом та ковроліном, підійдуть коліщатка з жорсткого матеріалу. Також у питанні трансформації добре себе показують дитячі безкаркасні меблі, які мають можливість слухатися тіло і підлаштовуватися під усі його вигини.
 
Такі механізми як книжка і єврокнижка, які застосовуються всім великих диванів, призначені для дітей шкільного віку. Маленька дитина навряд чи зможе підняти сидіння, щоб перетворити диван на спальне місце, а деякі моделі книжок взагалі потрібно відсунути від стіни, щоб з'явилася можливість розкласти їх.
 
Також існують моделі диванів на металевому каркасі або як їх ще називають – «акордеон», вони не такі популярні, але деякі батьки віддають перевагу, керуючись довговічністю. Такий диван можна купити дитині шкільного віку, але розкласти її без допомоги дорослої людини не вийде.
 
фіолетовий дитячий диван
 
арт пуф
 
 
 
Дизайн та оббивка
 
 
Запитайте дитину, якою вона хоче собі диван? І він з більшою ймовірністю відповість, що найкрасивіший, модніший і яскравіший! Батьки ж дивляться з іншого боку – практичність, функціональність та довговічність оббивки. У дитячій кімнаті зовнішній вигляд дивана може бути зіпсований у перший день покупки меблів. Фломастери, фарби, пластилін, сік, цукерки - всі ці предмети є загрозою для оббивки дивана і можуть додати проблем. Ідеальними матеріалами для м'яких дитячих меблів стануть: шеніл, флок та велюр. Саме вони легко чистяться і практично не пропускають вологу всередину виробу, особливо якщо воду вчасно прибрати з поверхні. Такі оббивки також можуть бути просякнуті тефлоном, але й вартість, відповідно, буде вищою.
 
Наповнення
 
Дуже важливо, щоб дитячий матрац був не дуже м'яким та не жорстким. Саме тому особливу увагу приділяйте наповнювачу, зазвичай їм виступають поліуретановий та пружинний блок. Диван із матрацом середньої жорсткості підійде для будь-якої дитини, якщо немає обмежень з боку здоров'я. Високоеластичний пінополіуретан – практичний, зручний та довговічний. Також є ще й дитячий безкаркасний диван його особливість у тому, що як наповнювач ми використовуємо маленькі кульки спіненого полістиролу. Завдяки чому диван має маленьку вагу і його можна переносити навіть з однієї кімнати в іншу.
 
 

Ім'я *:
Email:
Підписка:1
Код *: