0
890
Admin

Як оформити стильно невеликий житловий простір ?

Як оформити стильно невеликий житловий простір ?Чому краще віддати перевагу: повноцінному ліжку або компактному розкладному дивану, тримати речі в комоді або шафі, і як вчинити, якщо місць для зберігання речей дуже мало, а накопичилася їх величезна кількість? Напевно, кожен стикався з такою ситуацією, коли перебуваєш у двох ідентичних за плануванням квартир, а відчуваєш себе абсолютно по-різному: в одній комфортно і приємно, а в другій - важко і не затишно. Це далеко не дивність, а вміння правильно розставити меблі у невеликій квартирці, де потрібно застосувати дизайнерські трюки, додати візуальні прийоми.

 
 
 
 
 
 
 
 
Правильна меблева стратегія
 
Меблі в маленькому просторі повинні мати дві основні якості: функціональність і компактність.
 
  • Очень важно, чтобы в комнате все было пропорционально: обстановка обязана быть «легкой». Громоздкий шкаф лучше заменить миниатюрным пеналом или открытыми стеллажами, а вместо объемных стульев используйте пуфики или небольшие кресла на тонких ножках. 
  • Не забувайте про функціональність: тому що на маленькій ділянці вам належить розмістити велику кількість предметів. В однокімнатній квартирці, де приміщення виступає відразу спальною та вітальнею, не доцільно ставити велике двоспальне ліжко, яке займе весь простір. Замініть її на розкладний невеликий диван, зараз у магазинах представлений ряд моделей, які займають мінімум місця, при цьому в розкладеному стані дозволяють комфортно відпочити.
  • Експериментуйте з предметами меблів. Наприклад, ваша кімната виступає одразу робочим кабінетом та спальнею? Тоді поставте ліжко паралельно вікну, щоб звільнити простір для робочого місця. Досить зручні та функціональні дивани та ліжка з висувними ящиками, а всю канцелярію можна зберігати на полицях. • Постарайтеся вибирати меблі із дзеркальною поверхнею. Шафа-купе, оснащена дзеркальними дверима - ідеальне рішення для зберігання об'ємних речей. Так як багато хто любить розташовувати основні верхні речі в передпокої, в цьому випадку на допомогу прийде стильна підвісна вішалка.
Не допускайте нагромаджень
 
Дуже важливо, щоб відстань від дверного отвору до протилежної стіни залишалася чистою, без зайвих предметів меблів, такий прийом візуально збільшує кімнату. Не потрібно захаращувати простір великою кількістю декорацій, додатковими джерелами світла та зайвими предметами меблів, наприклад, стільцями. Все це можна замінити однією красивою картиною або великою вазою, підлоговий торшер поміняйте на підвісне бра, приберіть зайві статуетки, свічки і декоративні подушки.
як оформити маленький простір
 
маленька квартира як оформити
 
маленька квартира як оформити
 
офорляємо маленьку квартиру швидко
 
 
 
Акцент на деталі
 
  • Якщо кімната має квадратну форму, то розміщення меблів по кутах неприпустиме, також не рекомендується групувати їх в одному місці. Ідеальним рішенням стане маленький диван правильної форми по центру кімнати та будь-яка інша зона біля стіни.
  • Прямокутна кімната потребує зонування простору, тобто створення певних зон. У цьому вам допоможуть акуратні фіранки, контрастні кольори шпалер або відкриті стелажі.
  • Если вам необходимо зрительно сделать шире стены, то подбирать обои нужно с горизонтальным рисунком, а вот вертикальные полосы помогут вытянуть потолок. 
  • Невелика кімната повинна бути світлою і чистою, тому при виборі меблів відмовтеся від чорних кольорів. • Дзеркальні поверхні завжди збільшують простір, але тут головне не перестаратися, все добре в міру.
 
Погодьтеся, не так складно створити гарний та функціональний інтер'єр у маленькій квартирі, якщо дотримуватись простих правил. Вам більше не потрібен дизайнер, дотримуйтесь наших порад і у вас все вийде. До того ж наша компанія Art-Puf виробляє класні та сучасні меблі наприклад крісла в стилі лофт, також у нас є і столи обідні і багато чого іншого.

Ім'я *:
Email:
Підписка:1
Код *: