0
1572
Admin

Як оформити стиль мінімалізм у Вашому інтер'єрі?

Як оформити стиль мінімалізм у Вашому інтер'єрі?Слово «мінімалізм» з латинської перекладається як найменший. Це означає, що в інтер'єрі приміщення має бути якнайменше предметів і деталей, колірних відтінків і фактур, форм і фігур. Найпоширеніша забарвлення стилю – контраст чорного та білого, найідеальніша форма – прямокутна або обтічна, найактуальніше оздоблення – глянсова, гладка поверхня.
 
Мінімалізм – стиль, який вибирають сучасні люди, які дивляться у майбутнє. Це можуть підтвердити багато психологів та дизайнерів, які стверджують, що сучасна людина швидше та ефективніше відпочине після важкого робочого дня у просторому приміщенні, звільненому від деталей. Але створити дизайн не так і просто, як це здається спочатку. Приміщення має бути функціональним, практичним і зручним, тому вибирати предмети інтер'єру необхідно якісні.
 
Основні характеристики стилю
 
Основними рисами, якими відрізняється мінімалізм від інших стилів, є:
 
  • 1) відкрите планування простору. Якщо приміщення має велику кількість перегородок, маленьких кімнат, закутків, кутів, то його відразу ж перепланують. Видалять все непотрібне, залишивши простір вільним. Звичайно, знести всі стіни не реально з технічних причин, але зробити з дверного отвору велику широку арку завжди можливо;
  • 2) комфортна атмосфера за рахунок різноманітних видів підсвічування. Світло відіграє важливу роль у створенні повноцінного образу квартири чи будинку. Наприклад, велика люстра виділятиме головну зону в кімнаті, а м'яке точкове освітлення – другорядну область вітальні або їдальні. Якщо до чорно-білого інтер'єру додати можливість кольорового підсвічування, то таке яскраве приміщення може стати чудовим місцем для молодіжної вечірки;
  • 3) відсутність дрібних деталей інтер'єру. Це головне правило стилю. Кімната, де кожен предмет виконує важливу роль, не повинна бути декорована дрібними деталями;
  • 4) наявність правильних геометричних форм. Будь-які меблі в мінімалізмі повинні бути підібрані в строгому стилі, прямокутної або округлої форми. Зверніть увагу на меблі в стилі loft в інтернет-магазині Art Puf всі представлені моделі ідеально впишуться в мінімалістський стиль, оскільки вони характеризуються відсутністю завитків, незрозумілих виступів і абстрактних форм. Вибираючи меблі, стежте, щоб вони були однотонними;
  • 5) основа інтер'єру – два основних кольори, третій – акцентний. Найактуальніші кольори для мінімалізму – чорний, білий та сірий, щоб звернути увагу на певні деталі у кімнаті, застосовуються яскраві фарби – жовтий, зелений, помаранчевий, синій;
  • 6) застосування якісних матеріалів. Наголосити на статусі і розкішність приміщення можна, застосовуючи натуральні матеріали.
 
 
інтер'єр мінімалізм
 
інтер'єр мінімалізм
 
диван у стилі мінімалізм
 
Дизайн інтер'єру
 
Стеля. У цьому стилі навіть дана частина приміщення виконує свої функції. Стеля не повинна бути громіздкою і складатися з важких конструкцій (бордюри, рельєфи – неприпустимі). Працюючи зі стелею дуже важливо дотримуватися прямолінійності, точності та однотонності. З цими завданнями найкраще справляються натяжні системи, до того ж, глянсова поверхня візуально збільшує приміщення, освітлює його. У мінімалізмі гармонійно виглядатиме молочний, білий, кремовий колір стелі.
 
Стіни. У стилі мінімалізм стіни оформляються звичайним однотонним матеріалом. Таким матеріалом найчастіше виступають:
  • - шпалери без малюнка та текстури;
  • - панелі із витонченими доповненнями з натурального дерева. Для підтримки строгого та статусного інтер'єру вибираються кольори венге, горіховий корінь або палісандр;
  • - панорамні вікна, які замінюють банальні віконні отвори;
  • - Голий бетон, в інтер'єрі він виглядає дуже привабливо, але якщо його не дуже велика кількість, достатньо буде оформити їм лише одну стіну.
 
Підлога. Стриманість в оформленні підлог здатна підкреслити всю тонкість мінімалістського інтер'єру. Як матеріал використовують однотонний паркет, керамічну плитку, ламінат і килими з високим ворсом. Якщо ж вибір зупиняється на наливній підлозі, його роблять без малюнка.
 
Керамічна плитка має бути великого розміру, відрізнятися зносостійкістю, якістю та відсутністю рельєфу. Для паркету підбирають дерево однієї породи, не рекомендується чергувати світлі та чорні дошки, також викладати їх візерунком.
 
Висвітлення. У мінімалізмі висвітлення грає одну з основних ролей. Світла має бути дуже багато, але його оформлення має залишатися лаконічним. Ідеально підійдуть: панорамні вікна, точкові лампи, дизайнерські бра та люстри.
 
Вибір меблів
 
Меблі в даному стилі завжди багатофункціональні, що забезпечують якнайбільше вільного місця в кімнатах. Вона повинна бути комфортною і мати розслаблюючу властивість, тому що стиль покликаний заспокоювати і розташовувати до відпочинку.
 
У вітальні найважливішими атрибутами стануть - диван і журнальний столик. Власне, для ідеальної обстановки цього буде достатньо. Але до вибору основних предметів інтер'єру варто підійти дуже серйозно. Подбайте про те, щоб диван міг розмістити велику кількість людей, а за потреби розкладався у повноцінне двоспальне місце. Багато і розкішно виглядатиме цей предмет, виготовлений з натуральної шкіри. Що ж до журнального столика, він повинен підкреслити міць дивана і його невід'ємною частиною. У нас на сайті представлений величезний асортимент таких дизайнерських журнальних столиків, вибрати та замовити які можна через наш магазин Арт-Пуф: . Якщо господар не наважується обмежитися диваном та столом, то в інтер'єр легко можна вписати модульну стінку, із прихованими ящиками та відсіками.
 
 
крісла в інтер'єрі мінімалізм
 
Другий варіант меблювання вітальні полягає в прихованому спальному місці або робочому кабінеті. Такий простір зазвичай знаходиться за дверцятами або ширмою. До речі, ліжко може взяти на себе роль яскравого акценту приміщення, і бути виконане з строкатих матеріалів. Що не можна сказати про комп'ютерний або письмовий стіл. Такий предмет повинен підкреслювати серйозність і діяльність інтер'єру, тому як матеріал для столу краще використовувати метал і натуральне дерево. Зверніть увагу на нашому сайті на столи стилю Лофт: всі представлені моделі є універсальними, тому відмінно доповнять інтер'єр мінімалізму.
 
Меблі для спальної кімнати також повинні відрізнятися легкістю та правильними геометричними формами. Усі предмети інтер'єру також позбавляють декорованих прикрас. Ліжко, безперечно, буде центром уваги кімнати, тому вибирайте спальне ложе на подіумі або платформі, без підголівників і балдахінів. З двох сторін від ліжка можливе розміщення тумбочок, але невеликих і низьких. Підвісні меблі або будь-які інші відкриті плани, неприйнятні в такому інтер'єрі. Можлива наявність дзеркала, без рами та декору. Якщо квадратні метри дозволяють додати додаткові предмети інтер'єру, підбирати їх варто відповідні. Наприклад, крісло має мати ефект легкості, прозорості і невагомості, щоб воно не затьмарювало ліжко. Ось така вишукана модель крісла лофт стане незвичайним доповненням спальної кімнати і підкреслить строгий смак її господарів.
 
На кухні ж важлива присутність плоских глянсових поверхонь найкращої якості. Досконало, стільниця виготовляється з натурального каменю. Форма обіднього столу – прямокутна чи округла. У стилі мінімалізм ідеальними є такі види матеріалів для кухонного гарнітура: камінь, натуральне дерево, метал. Наявність аксесуарів дозволяється мінімальна або їх відсутність.
 
Ванна кімната єдина передбачає поєднання яскравих відтінків, наприклад, сірого та салатового, білого та помаранчевого – всього того, на що вистачить фантазії. Але обов'язковою умовою залишається наявність вільного простору, купуючи меблі, не варто про це забувати. Вибирайте підвісні шафи та предмети сантехніки, вони дозволять візуально розширити кімнату та впустити в неї максимум природного світла.

 

 


Ім'я *:
Email:
Підписка:1
Код *: