0
1778
Admin

Як оформити інтер'єр зимового саду в будинку?

Як оформити інтер'єр зимового саду в будинку?Кожен господар намагається створити у своєму будинку максимально комфортні умови, теплу та домашню атмосферу. А що може бути краще цілорічного зеленого літа в рамках свого житла? Довгі зимові вечори в оточенні соковитої зелені, тропічних рослин – мрія багатьох любителів тепла. На даний момент створити гарний зимовий сад можливо не лише у великому приватному будинку, а й на дачі, і навіть у державних квартирах. Звичайно, доведеться докласти великих зусиль для організації власного зеленого куточка, а також щодня приділяти увагу та піклуватися рослинам, підтримувати потрібний мікроклімат у приміщенні. У цій статті ви знайдете добірку оригінальних ідей щодо оформлення інтер'єру, поради та важливі рекомендації.
 
 
 
Особливості створення зимового саду
 
Кожен садівник знає, що для вирощування будь-якої рослини потрібні певні умови. Якщо кімнатним квітам буде в приміщенні не комфортно, то і вся задумка по будові, оформленню та підтримці зимового саду буде провалена. Тому, щоб райський куточок у приватному будинку виглядав ефектно, потрібно виконати, як мінімум, дві найголовніші умови:
1) зимовий сад обов'язково повинен мати в своєму розпорядженні наявність великої кількості природного освітлення (саме тому, дуже часто оранжереї будують повністю зі скла);
2) рослини повинні знаходитися в спеціальних умовах: певний рівень вологості, температура повітря, своєчасний полив, а також сезонне підгодовування.
 
Оранжерея у приватному будинку створюється за трьома варіантами:
 
  • - зимовий сад є повноцінною частиною будинку, тобто проектується на стадії будівництва;
  • - зимовий сад є прибудовою до будинку вже після того, як будівництво основної будівлі було завершено;
  • - зимовий сад знаходиться в окремій будівлі, з власною системою вентиляції, обігріву та освітлення.
 
Найідеальнішим варіантом є спосіб створення оранжереї, об'єднаний з основною будівлею. У цьому випадку фундамент і всі комунікації проводяться одночасно, а отже, продумуються всі деталі догляду майбутніх рослин.
 
Способи оформлення оранжереї
 
Вибір рослин для зимового саду – це індивідуальне рішення власника. А ось оформлення певних зон можна запозичити у досвідчених професіоналів. Отже, давайте розбиратися разом, що можна організувати в рамках оранжереї?
Найперше, найрозумніше та найцікавіше рішення – облаштування вітальні в зимовому саду. Дозвілля, прийом гостей, просто вечірні посиденьки з рідними у такому райському куточку – величезне задоволення, яке може собі дозволити не кожен. Найбільш органічно в дизайні зимового саду виглядають плетені меблі. Крісла, невеликі дивани, журнальні столики з лози та ротанга гармонійно вписуються в атмосферу найближчу до природи, вони додадуть більш затишну та домашню атмосферу приміщенню. Садові дизайнерські меблі зі штучного ротанга можна замовити на сайті Арт-Пуф. А щоб підвищити рівень зручності, досить буде плетені меблі декорувати м'якими подушками.
 
 
 
зимовий сад у будинку
 
сад у квартирі
 
 
 
Якщо ж оранжерея має досить велику площу, то зупинятися виключно на м'яких меблях та журнальному столику не варто. У приміщенні, наповненому живою зеленню, будуть як ніколи доречні водоспади та фонтани. Додасть оригінальності цим предметам інтер'єру - невелике світлодіодне підсвічування.
Другий оригінальний спосіб оформлення оранжереї – організація їдальні. Будь-який прийом їжі в оточенні зелених насаджень та чистого повітря стане приємнішим. У цьому випадку достатньо буде залишити трохи місця для обіднього столу та стільців. Якщо простору не так багато, то придивіться до овальних або круглих столів, підбирайте відповідні стільці. Для обідньої зони також підійдуть садові плетені меблі.
 
Третій варіант оформлення зеленого куточка – зона релаксу та відпочинку, де можна переглянути фільм на планшеті, послухати музику, почитати книгу. Такий куточок не повинен займати багато місця, але має бути максимально комфортним. Саме тому досить часто дизайнери вписують в інтер'єр оранжерей безкаркасні м'які меблі. А все тому, що вона дозволяє людині повністю розслабитися та відпочити. Вибираючи такі меблі, обов'язково зверніть увагу на безкаркасний модульний диван, він і місця займає небагато, і розміститися на ньому можуть відразу кілька людей.
 
Ще один зручний варіант оформлення зони відпочинку: розміщення в ній підвісного крісла-гойдалки. Де як не на природі можна похитатися на гойдалці? А в зимовому саду атмосфера сприяє цьому. Зверніть увагу, підвісне крісло має бути правильно закріплене до стелі, інакше вся конструкція саду може бути під загрозою. Але оскільки оранжереї найчастіше передбачають наявність скляної стелі, дизайнери розробили моделі підвісних крісел на основі. Такі вироби досить зручні, тому що виконують ті ж функції, але немає небезпеки обвалу стелі, і перенести крісло можна з одного місця на інше. Досить великий асортимент таких предметів інтер'єру представлений на сайті у вигляді підвісних крісел різних форм і кольорів, для найменших і дорослих любителів комфорту.
 
Четвертим варіантом може бути оформлення оранжереї під робочий кабінет. Не слід забувати, що спочатку зимові сади створювалися вченими вивчення рідкісних видів рослин. Тому особистий ботанічний сад має всі підстави стати чудовим робочим куточком. Кабінет у такому гарному, добре освітленому місці завжди буде розташовувати до роботи, мотивувати та надихати.
Останній варіант пропонує зробити у зимовому саду дитячу ігрову кімнату. Оранжерея – ідеальне місце для дітей, тому що таку велику кількість світла та енергії дитина не зможе отримати в будь-якій іншій кімнаті будинку. А щоб відрегулювати кількість сонячних променів, використовуйте жалюзі, ролети, штори: вони допоможуть уникнути перегріву в найспекотніший годинник. Оформіть дитячий куточок яскравими, безпечними предметами інтер'єру, наприклад, за допомогою таких крісел-мішків груш. За ними і доглядати досить просто, і діти отримують величезне задоволення. Однак варто одразу попередити малюків, що активні ігри, наприклад, з м'ячем, варто залишити для вулиці.
 
зимовий сад ідеї для вашого будинку
 
меблі для зимового саду
 
крісло для зимового саду
 
інтер'єр у зимовому саду ідея
 
Чого уникнути при оформленні зимового саду
 
При озелененні оранжереї найчастіше новачки припускаються таких помилок:
 
  • - Розміщення всіх рослин поблизу вікон. Насолоджуватися красою таких квітів буде просто неможливо, тому що вони тягнуться ближче до світла, а отже, відвернутися від свого господаря. Ідеально - розмістити їх ярусами, а вздовж вікна розташувати меблі;
  • - Розміщення рослин внизу оранжереї. Таким чином, весь простір нагорі залишається голим, затишної атмосфери досягти не вдасться. В асортименті рослин повинні бути кучеряві види, які поміщаються в кашпо під стелю, пальми та інші цікаві квіти;
  • - Відсутність різноманітності культур. Не варто поблизу один одного розташовувати однакові групи рослин. Ефектно виглядатимуть поруч квіти різних текстур та розмірів;
  • - отсутствие связи природы и элементов дизайна. Дизайн зимнего сада должен выглядеть единым целым с декорациями за счет плавного перехода и сочетания текстур.
 
Екстер'єр зимового саду
 
Безумовно, фасад оранжереї має гармонійно виглядати з усім будинком загалом. Зовсім не важливо, чи був спроектований зимовий сад або створювався як прибудова через кілька років. Оранжерея завжди має потужний цоколь, який зовні обробляється за допомогою цегли. Тільки така конструкція може витримати важкі скляні рами. Якщо будівля повністю виконана з каменю, то цоколь бажано виконати з цього ж матеріалу.
Знаючи всі тонкощі облаштування та оформлення зимового саду, можна легко переходити від теорії до практики. Починайте з малого: виявити фантазію та створити власний дизайн оранжереї можна навіть на лоджії. Але майте на увазі, зупинитись буде дуже складно.
 

 

 

 

 


Ім'я *:
Email:
Підписка:1
Код *: