0
1656
Admin

Як Оформити Дитячу Кімнату Ідеї Дизайну

Як Оформити Дитячу Кімнату Ідеї ДизайнуРемонт та оформлення дитячої кімнати – це завжди великий клопіт для батьків. Дорослі чудово розуміють, що дитяча – це не просто кімната, де дитина росте, а цілий світ знань, навичок та незвіданих кордонів. Тому завдання батьків полягає не тільки в тому, щоб створити модний та красивий дизайн, а й спонукати дитину до творчості, зробити максимально комфортні умови, в яких захочеться розвиватись та навчатися. Як вибрати ідеальний дизайн дитячого приміщення, якщо психологи радять одне, фахівці з квітів - інше, а педіатр зовсім не згоден з думкою перших двох? Як із величезної кількості запропонованих варіантів оформлення, вибрати найоптимальніший, не витрачаючи при цьому величезні суми грошей? Адже кожен з батьків розуміє, що смаки та потреби дитини змінюються дуже часто, а значить, міняти інтер'єр доведеться раз на 3-4 роки. Вирішувати цю проблему доведеться в залежності від уподобань чада, його віку, статі, характеру та інших потреб. А ми вам постараємося допомогти в оформленні дитячої кімнати з огляду на рекомендації досвідчених дизайнерів, психологів та педіатрів. Перевага цієї статті в тому, що всі запропоновані ідеї ви зможете втілити в реальність своїми руками.
 
Яким має бути спальне місце
 
Багато психологів безперебійно стверджують, що дитяча спальня повинна залишатися максимально вільною. Щоб дитина могла спокійно пересуватися, бігати, стрибати, без сковування проявляти свою активність і витрачати енергію. Але, крім ігрової площі, кімната повинна мати повноцінне спальне місце, а також шафу для зберігання речей, стелажів для іграшок, книг, інвентарю. Тому дуже часто доводиться заощаджувати вільний простір.
 
Відмінним рішенням для невеликих приміщень стане – ліжко-горище. Вона не лише заощадить квадратні метри, а ще й стане улюбленим місцем відпочинку малюка. Багато дітей люблять спати на височини, уявляючи, що вони знаходяться на дереві, у поїзді, на космічному кораблі або ще на якомусь незвичайному місці. Вільне місце під ліжком варто використовувати з найбільшою вигодою. Досить часто у ложі роблять місця відпочинку для дитини та її друзів. Тому доцільно буде розмістити там невеликий диванчик або такі незвичайні предмети меблів для дитячої кімнати . Вони не лише приваблюють дітей своїм зовнішнім виглядом, але ще й є повністю безпечними, тому що не мають твердих каркасів та складаються із екологічно чистих матеріалів. Звичайно, нішу під ліжком можна залишити вільною для ігор, повісити фіранки, тим самим збудувавши щось на зразок куреня або халабуди.
 
дитячий інтер'єр
 
ремонт у дитячій
 
 
ідеї для дитячої кімнати інтер'єр
 
меблі для дитячої кімнати
Проблема зі спальним місцем ускладнюється, якщо в кімнаті проживає відразу дві дитини. Найчастіше батьки вирішують це завдання – використовуючи двоярусні ліжка. У цьому випадку головне визначитися, хто з дітей спатиме на верхньому ярусі. Навіть такий звичний предмет меблів можна обіграти оригінально, підкресливши зручний та незвичайний дизайн. Спальне місце кожної дитини можна перетворити на зону усамітнення. Для цього можна використовувати фіранки або навіть дверцята, вікна, зробивши з ліжечка справжній замок принцеси або кабіну літака майбутнього пілота.
Вибираючи двоярусне ліжко, намагайтеся звернути увагу на дрібниці. Сучасні дизайни вже пропонують вбудовані системи зберігання в обох ярусах, що відкриваються або висуваються. Це важливий момент, особливо, якщо дитяча кімната невеликих розмірів.
 
Місце для усамітнення
 
Навіть якщо в кімнаті проживає всього одна дитина, їй все одно іноді захочеться усамітнитися. Тому не просто так зараз на дитячому ринку можна зустріти величезний асортимент наметів, вігвамів, наметів. Психологи вже давно довели, що абсолютно будь-якій дитині потрібне місце для усамітнення, де зберігатимуться його заповітні іграшки, писатимуться щоденники, обговорюватимуться плани на майбутній день з найкращим другом. У цьому тихому куточку можна відгородитися від зовнішнього світу дорослих, послухати музику або просто пограти.
 
Найсучаснішим і найпопулярнішим місцем усамітнення є вігвам. Конструкція досить проста: дерев'яні палички, обтягнуті матеріалом або певною тканиною. Дана споруда повністю безпечна для малюків та навколишнього середовища. Навіть якщо конструкція впаде на дитину, вона не зможе завдати їй серйозних каліцтв, оскільки стійки виготовлені з легких порід дерева. Вибрати забарвлення такого вігваму можна самостійно, як тканина часто використовують матеріал фіранок або оббивки меблів, принт можна вибрати з улюбленими героями мультфільмів або казок. Не забувайте про покриття для підлоги, так як вігвам не передбачає наявність підстави. У споруду можна постити подушки, ковдру, плед - все те, що знайдеться в будинку. Але якщо ви хочете створити максимально гармонійну обстановку в кімнаті, зверніть увагу на такий універсальний виріб, як дитячий розкладний мат. Таку модель безкаркасних м'яких меблів можна купити. Завдяки своїм розмірам, він ідеально поміститься у вігвам, дитині буде тепло, м'яко, комфортно. А за рахунок легкої ваги діти завжди зможуть самостійно переносити його з місця на місце.
 
 
інтер'єр дитячої кімнати недорого
 
інтер'єр дитячої кімнати для найменших
Як правильно розставити меблі
 
Крім ліжка в дитячу кімнату завжди ретельно вибирають решту меблів. Дитині потрібно зберігати десь свої іграшки, книги та особисті речі. Поки що дитя зовсім маленьке можна обійтися комодом і невеликим столом зі стільчиком, але школяреві вже знадобиться повноцінна шафа для одягу і місце для виконання домашніх завдань. Щоб простір у кімнаті було раціонально розподілено, слід дотримуватись деяких правил у розміщенні меблів. У прямокутній, витягнутій кімнаті всі предмети інтер'єру розташовують під однією стіною, можна зробити плавний розворот за допомогою кутової шафи. Якщо ж кімната квадратна, то меблі розставляють один навпроти одного.
 
Завжди, коли йдеться про дитячу кімнату, у хід йдуть найнеординарніші рішення. Це можуть бути оригінальні полиці для книг та іграшок, заглиблення у стіні з підсвічуванням, потаємні шафки. Діти дуже люблять найнезвичайніші предмети інтер'єру, наприклад підвісне крісло-куля, але такий виріб вимагає багато вільного простору. Відмінним рішенням стане безкаркасне крісло-мішок у формі м'яча. Такі вироби чудово підходять як для дівчаток, так і для хлопчиків, тому що колір зовнішнього чохла дитина може вибрати самостійно. На сайті представлені найрізноманітніші кольори та розміри таких м'ячів, жодна дитина не залишиться байдужою до такого сучасного предмета інтер'єру.
 
крісло для дитячої кімнати
 
крісло для інтер'єру дитячого
 
інтер'єр дитячої кімнати крісло з ротанга
 
Оригінальні деталі
 
Щоб дизайн дитячої кімнати був оригінальним, варто продумати кілька цікавих деталей. Це можуть бути найнеймовірніші 3D шпалери або великі плакати, жодна дитина не відмовиться від крейдової дошки.
Досить часто батьки вибирають як оздоблення стін, стелі та підлоги пастельні тони, які не вимагають частої зміни дизайну. Важливо таку світлу спокійну кімнату розбавити яскравими фарбами, а саме невеликими деталями інтер'єру. З цією метою використовують різнокольорові подушки, маленькі пухнасті килими, фіранки, пуфи. Останній варіант, до речі, особливо вдалий для оформлення дитячої кімнати. Пуфи можуть виступати в якості стільця, столу, підставки для іграшок, вони можуть стати навіть частиною активних ігор. Пуфи не дорогі, безпечні, красиві та легкі, а асортимент їх вражає. Вибрати відповідну модель тут представлені пуфи, які припадуть до душі, як діткам, так і їхнім батькам.
 
Звичайно ж, усі батьки бажають своїм дітям лише найкращого, і облаштування дитячої кімнати для них важлива та відповідальна місія. Але важливо пам'ятати: у той період життя, коли дитина ще зовсім мала, інтер'єр можна вибирати виходячи з власних уподобань. Однак, коли у дитини починає з'являтися свій смак та уява – ці інтереси мають бути враховані при оформленні її кімнати.
 

Ім'я *:
Email:
Підписка:1
Код *: