0
2151
Admin

Ідеальне Оформлення Веранди Функціональна прибудова до будинку

Ідеальне Оформлення Веранди Функціональна прибудова до будинкуВеранда - це справжня повноцінна кімната, призначена для відпочинку в теплу пору року. Саме вона створює перше враження про весь будинок, будучи якоюсь візитною карткою. Тому її інтер'єр має бути продуманий до дрібниць, як і дизайн будь-якої іншої кімнати будинку. Все залежатиме від того, засклена веранда чи ні. Скляну веранду можна облаштувати як житлову кімнату, розташувати в ній м'які меблі та інші предмети інтер'єру. Відкритий варіант тераси призначений виключно для хорошої погоди, тому доведеться віддати перевагу садовим меблям з певного матеріалу.
 
 
 
 
На що звернути увагу?
 
Насамперед варто пам'ятати той факт, що веранда відрізняється від інших кімнат наявністю великої кількості повітря та природного світла. Однак у денний час палючий сонце може стати причиною дискомфорту, тому не завадить продумати варіант затемнення приміщення за допомогою жалюзей або штор. Відкриту веранду можна затемнити завдяки зеленим насадженням.
На дизайн веранди закритого типу впливатиме безпосередньо архітектура та стиль усієї будови, а також її розташування щодо сторін світла.
Якщо вона знаходиться зі східної або північної сторони, то ідеальним стане англійський стиль, в якому присутні плетені меблі з натуральних або штучних матеріалів, наприклад, ротанга. Звичайно, диван або цілий меблевий куточок купувати нема рації, ідеальним рішенням стане крісло з м'якою подушкою або матрацом це крісло папасан. Таку модель, універсального розміру, де представлені інші предмети інтер'єру для створення індивідуального дизайну. У такій веранді допустиме застосування темних відтінків для підлоги та меблів, оскільки вони не нагріваються від сонячних променів через місце розташування кімнати.
 
веранда дизайн
 
як зробити веранда прибудову
 
прибудова для веранди
 
Веранді, що знаходиться з південної або західної сторони, більш підходить стиль провансу або середземномор'я. Тут мають переважати світлі тони: від білого до блакитного, причому це стосується будь-якого абсолютного предмета інтер'єру. Ці стилі люблять живі квіти та короткі римські фіранки.
Дизайн веранди повинен повністю визначати призначення даної кімнати, для чого її господарі будуть використовувати. Найпопулярніший варіант – кімната-вітальня, де мають бути відповідні меблі: невеликий журнальний столик, стільці, крісла. У такій кімнаті оригінальним та незвичайним рішенням стануть підвісні дивани та крісла, щоправда, для цих цілей краще вибирати моделі, розташовані на основі. Вся справа в тому, що стельові конструкції веранди не завжди призначені для таких цілей. Досить великий вибір підвісних крісел для дітей та дорослих, всі дизайнерські моделі, виготовлені з різних матеріалів, які не бояться води та перепадів температур.
 
Калейдоскоп ідей для оформлення веранди
 
Оздоблення. Літні веранди здебільшого будуються із деревини. Для того, щоб приміщення було теплим та затишним в інші сезони, його комбінують зі склопакетами. Але дерево, як будівельний матеріал та оздоблення, є основним і застосовується дуже часто у сучасних дизайнерських проектах. Завдяки поєднанню скла та дерева стираються межі між природою та верандою. Таке оздоблення відразу робить приміщення затишним та теплим.
Щоб створити світле і гармонійне приміщення, але при цьому залишити як оздоблення дерево, рекомендують просто пофарбувати деревину в потрібний відтінок. Біла веранда створює образ легкого повітряного простору.
 
Що стосується статі, то фахівці не можуть дійти спільної думки щодо цього. Одні рекомендують застосовувати для обробки підлоги те саме покриття, що і в іншій частині будинку. Інші ж радять віддати перевагу більш практичним матеріалам. Якщо веранда служить прохідною кімнатою, в яку можна зайти, не роззуючись з саду, то покриття для підлоги у вигляді ламінату не витримає частого прибирання. Відмінною альтернативою стане керамічна плитка або натуральний камінь. До того ж, якщо веранда оснащена каміном, то оздоблення простору навколо нього за допомогою покриття для підлоги, створить гармонійний і закінчений образ всьому приміщенню. За таким покриттям підлоги дуже легко доглядати, воно вважається довговічним і зносостійким. Не говорячи вже про те, що асортимент плитки дуже великий, і створити гідну імітацію дереву або натуральному каменю досить просто.
Мебліровка. Залежно від типу веранди (закритий або відкритий) меблі вибираються двома способами. Перший – установка простих віталень меблів, другий – садові меблі підвищеної комфортності.
 
 
 
дизайн веранди всередині
 
дизайн веранди зовні
 
Коли за вікнами веранди є гарний вигляд, створюється враження, що природа стає невід'ємною частиною приміщення, тому і обстановка повинна бути відповідна. А де, якщо ні на природі, можна похитатися на гойдалці? Підвісні крісла на веранді стануть не тільки комфортним місцем для дозвілля, але і внесуть особливість в інтер'єр приміщення. А визначитися з формою, розміром та кольором такого предмета можна самостійно, обравши потрібну модель. Підвісна гойдалка стане гордістю житла і принесе масу задоволення.
Навіть якщо веранда не має великого простору її все одно можна перетворити на затишне місце для відпочинку та прийому гостей. Тут можна розташувати невеликий диван, легкі розкладні стільці, маленький столик. А щоб приміщення візуально здавалося більше, варто підбирати меблі світлих тонів, виготовлені зі скляних або дзеркальних поверхонь. Ідеально впишеться в маленький простір такий повітряний комплект меблів ротанга, що складається з крісел і журнального столика:. Скляний стіл розчиняється в просторі, а крісла зі штучного ротанга здаються невагомими.
 
Декорації. Для прикраси веранди підійдуть всі можливі способи. Якщо в момент декорування основних кімнат не вдалося втілити в реальність задумане, то тепер є можливість це здійснити. У дизайні веранди лаконічно виглядатимуть: плетені абажури, клаптевий плед, різнокольорові подушки, створені своїми руками, фіранки з помпонами, навіть дерев'яний звичайний ящик замість журнального столика стане доречним. Але не варто сильно захоплюватися, всі ці предмети інтер'єру гармонійно виглядатимуть у малій кількості. Навіть найпростішу і найсвітлішу веранду можна зіпсувати надлишком декорованих елементів.
 
підвісне крісло з ротанга веранда
 
меблі для ротанга на веранда плетена
 
Призначення веранди
 
Вітальня кімната. Таке приміщення завжди припускає наявність зони відпочинку. Виходячи з уподобань господарів, у кімнаті можна встановити телевізор. Але ідеальним рішенням стане камін. У цьому випадку атмосфера відразу стає затишною та домашньою, а навколо палаючого вогнища завжди приємно провести час із сім'єю за чашкою чаю.
Їдальня. Прийом їжі у поєднанні з прекрасним краєвидом за вікном – величезне задоволення. Багато господарів вважають за краще відокремлювати місця приготування їжі, від місць самої трапези, тому варіант їдальні на веранді для них найвдаліший. Можливість поділу двох функціональних зон – велика гордість для домочадців.
Зимовий сад. У своєму будинку або на дачі важко уявити інше місце, крім веранди, де можна розмістити велику кількість кімнатних рослин. За рахунок наявності великої кількості світла та можливості повноцінного провітрювання, ця кімната ідеально підходить для зимового саду.
 
Ігрова. На веранді можна легко розмістити предмети інтер'єру, які не знайшли свого місця в будинку. Наприклад це може бути більярдний або тенісний стіл, телескоп, фортепіано, настільний футбол. Всі ці предмети стануть корисною розвагою для сім'ї та друзів. Звичайно, не варто забувати про зону відпочинку, м'які меблі та журнальні столики – необхідність для повноцінного відпочинку.
 
 

 


Ім'я *:
Email:
Підписка:1
Код *: